zaterdag 4 februari 2017

Ziek zijn

Thema: ziek zijn. 
Maandagochtend kwamen we toe in het klasje, klaar om er in te vliegen. Maar toen we Loes zagen liggen wisten we dat er iets mis was. Ze zei dat ze zich heel erg ziek voelde. Ze had een beetje pijn aan haar hoofd en was heel erg warm. Geen probleem Loes! Wij zullen je wel eens vlug onderzoeken. 

Juf pakte haar dokterstas even erbij en we gingen aan de slag. Eerst een luisteren naar haar hartje. Dan ook eens naar haar keel kijken, zeg eens AAAAA Loes, die zag wel een beetje rood ja... Ouhnee er is een echte epidemie! De baby's zijn ook allemaal ziek. Dit kindje had de windpokken zoals veel kindjes uit ons klasje. Allemaal rode bolletjes. 
Wacht maar Loes, met deze medicijntjes word je snel beter!
Na al dat onderzoeken zullen onze doktertjes nu een voorschrift schrijven zo kunnen we naar de apotheker gaan en de juiste medicijnen krijgen. 
Toen zat Loes een paar dagen nadien klaar met een leuk spelletje. Je moest het juiste pilletje vinden voor Loes. Ofwel dezelfde dat ze al had of eentje met groen en blauw... 

 

Waar is de rode Meriem? Goed zo! 


En dat is geel met groen, bravo! 
Op vrijdag zat dokter Jules plots in onze klas, we hadden het verhaaltje al veel gelezen dus kenden het al zeer goed. Dokter Jules ging Loes onderzoeken en dan moest Loes van dokter Jules melk drinken, want melk is gezond! 

Hij ging ook een mooie tekening maken voor Loesje, wat stond er nu weer op? Owja, een grote gele zon en 3 bloemen! De kindjes mochten kiezen welke kleur. Het is oranje, blauw en paars geworden, Loes was super blij! 


De kindjes gingen ook meteen aan de slag om een mooie tekening voor Loes te maken zoals Jules, dan ging Loes zeker en vast beter worden! 

Er is er een jarig, hoera hoera! Het is Meriem, het is Meriem! 
We hebben Meriem haar verjaardag gevierd in de klas, wat een mooie kroon heb je daar op! 
Meriem is de eerste van ons klasje die 3 jaar geworden is. 


Wat een lekkere taart, dankjewel mama en papa van Meriem, de kindjes en de juf vonden ze super lekker!

Dikke duim voor de mama en papa van Meriem voor de lekkere taart. 


Nog een mooie doktersmuts maken...

Wat leuk zeg, met spuitjes spelen in het water, juf heeft nadien wel mogen kuisen! ;)
Na met het water te spelen mochten we ook verven met de spuitjes. 


Nadien vond Meriem het leuk om met haar handjes eens in te zitten. 

Schrijfdans maar nu eens met stiften! Dat is eens iets anders seg... We moesten medicijntjes in de pot tekenen. Sommige waren GROOT andere waren klein... 
Dankzij al de goede zorgen van de kindjes was Loes vrijdag weer helemaal genezen! Dankjewel lieve vriendjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten